0-611-11-873 info@fotopanou.md

Cum se bea corect șampania. Reguli ca să nu te faci de rîs în noaptea dintre ani

cum-se-bea-corect-sampania_size5

Pentru ca e băutura specifică marii petreceri dintre ani, pregătește-te să o consumi așa cum se cuvine. Noi îți spunem care sunt regulile de bune maniere și cum să procedezi astfel încît să te bucuri din plin de savoarea ei.

Investește în pahare speciale pentru șampanie

Ca să te bucuri din plin de aroma șampaniei și de caracterul spumant al băuturii, ai nevoie de niște pahare lungi. Acestea nu trebuie răcite inainte de consum și trebuie clatite doar cu apă.

Răcește-o corect

Șampania se servește rece, dar nu prea rece. Temperatura la care mirosul și aroma vinului se pot aprecia cel mai bine este de 7 grade Celsius. Nu o răci niciodată în congelator – ideal este să o răcești în apă cu gheață sau în frigider.

Deschide sticla fără incidente

Ca să deschizi șampania cu ușurință, înclină sticla la 45 de grade, cît mai departe de cei din jur. Atenție! Să deschizi corect nu înseamnă să arunci cu șampanie în jur și să faci multă spumă – dopul trebuie să iasă cu ușurință, cu puțin zgomot, iar concentrația băuturii trebuie să rămînă în sticlă.

Servește în cupe

Cupele de șampanie trebuie să fie foarte aproape de sticlă atunci cînd o deschizi. Toarnă cît un deget în fiecare pahar și așteaptă să scadă spuma, după care poți turna pînă la două treimi.

Ține paharul corect

Probabil unul din cele mai importante aspecte, deși neglijate de foarte multe persoane, este că o cupă de șampanie se ține întotdeauna de picior. Fără excepții, șampania este o băutură elegantă și trebuie savurată ca atare, bea cîte puțin și bucură-te de aroma, ciocnește cu cei dragi și întîmpină anul nou cu bun gust.

Related Posts