0-611-11-873 info@fotopanou.md

TOP 5 TRADIȚII CIUDATE DE CRĂCIUN DIN LUME

A venit din nou acel moment al anului! Săniuțe cu zurgălăi, colinde, reni și Moși Crăciuni – toate acestea fac parte din atmosfera specifică sărbătorii de Crăciun. Dar știați că, în diferite colțuri ale lumii, Crăciunul este sărbătorit diferit?

Haideți să vedem câteva dintre cele mai stranii tradiții de Crăciun din lume:

Marea Britanie

2715_MEDIUM[1]

Budinca este foarte importantă printre tradițiile de Crăciun din Marea Britanie. În timpul procesului de preparare există o tradiție conform căreia trebuie să vă puneți o dorință în timp ce amestecați ingredientele în sensul acelor de ceasornic – numai așa dorințele vor deveni realitate.

Italia

Vaticanul, neputând confirma exista lui Moș Crăciun, a decis să le spună copiilor că o bună vrăjitoare pe nume Befana le oferă cadouri. Deci, în loc să il aștepte cu entuziasm pe Moș Crăciun în sania trasă de reni, copiii visează o vrajitoare care le aduce cadouri.

Catalonia, Spania

ElCaganer-traditional

O tradiție specifică Spaniei reprezintă reconstituirea unei scene a Nașterii – ziua în care Iisus Hristos s-a născut și cei trei magi au venit în Bethlehem. Printre figurinele înfățișate veți găsi un personaj numit “El Caganer” reprezentând un bărbat în timp ce își face nevoile. În Catalonia această scenă este foarte populară și spune că în anul ce va fi să vină se va produce o recoltă bună datorită “îngrășământului”.

Norvegia

norway

În Norvegia, în Ajunul Crăciunului, toate măturile din casă sunt ascunse, deoarece norvegienii cred că vrăjitoarele și spiritele rele ies în acea noapte pentru a fura măturile și a zbura cu ele.

Letonia

201012-w-holiday-tradition-mummers

Cea mai cunoscută tradiție din Letonia este ciudată și se numeste “mumming”. Personajele, “Mummers”, poartă niște măști tradiționale cu chip de urs, cal, capră, țigani și cadavre vii. Dacă vă aflați acolo, ieșiti pe stradă, este o priveliște încântătoare!

Related Posts