0-611-11-873 info@fotopanou.md

Casă de piatră: semnificația expresiei

           Cu siguranță de multe ori ați auzit cît și folosit expresia ,,Casă de piatră”, atunci cînd ați venit cu un toast pentru tinerii însurăței…

Pentru că puțini sînt cei care au intrat în esența acestei combinații de cuvinte, noi ne-am pus în plan să revelăm lucrurile…și să vă și impresionăm. Felicitari_Casa_de_piatra!_Felicitari_Nunta

Potrivit Bibliei, casa este simbolul „adunării împreună” a oamenilor, construcția ei recreează începuturile Creației Lumii, iar rezistența ei sunt „pietrele”, adică oamenii care cu credință dau viață altor oameni. Fiecare prunc e o nouă „piatră” a credinței, un simbol al noului început.

Casa nu se referă doar la construcția propiu-zisă, simbol al adăpostului stabil, ea este și un spațiu spiritual, simbol al oamenilor care ocupă acest spațiu, reunirea familiei și a celor importanți pentru familie.

Astfel, prin combinația celor două simboluri urarea pe care o facem de fiecare dată când spunem tinerilor căsătoriți „Casă de piatră!” este „Întemeiați, cu credință în Dumnezeu și iubire de oameni, o familie numeroasă!”.

Deasemenea “Casă de piatră!” este o expresie metaforică ce cuprinde o frază mult mai mult lungă și profundă prin care invitaţii, de fapt, urează mirilor stabilitate, căsnicie solidă clădită pe sentimente sincere, iubire, răbdare, înţelegere, încredere. Pentru că acestea sunt pietrele de temelie ale unei căsnicii, pentru a fi rezistentă, precum o cetate construită din piatră.
Piatra este rezistentă la intemperii şi casa se referă la căsnicie.
Astfel, cu acest sens, se spune “Casă de piatră!”.
Deci dacă auziți sau spuneți cuiva această expresie, gîndiți-va la mesajul pe care îl transmiteţi sau îl primiti, rostind aceste cuvinte complexe.
Casă de piatră, Prieteni Dragi! casa-de-piatra-605x369

 

 

Related Posts