0-611-11-873 info@fotopanou.md

Fericire la pătrat

Nu știi ce anume te atrage la o femeie sau la un bărbat?  E taina lui Dumnezeu, pentru că omul e o persoană și persoana e taina.
11844117_860871820647963_1064289280_n
Îți dorești să  surprinzi persoana iubită? Noi am ales pentru tine mici citate care pot deveni cu siguranță declarații de suflet:

„Există o legătură misterioasă între om și om.  Aceasta este și mai puternică între soț și soția sa. Cum se explică această tărie ce o simt venindu-mi mie de la el, fie el cât de slab în putere, și o simte el venindu-i de la mine, chiar de aș fi la fel de slab în putere?” (Sf. Ioan Gura de Aur)

Să te dăruiești atunci când nu mai poți; te leagă cu adevărat de celălalt și-l face și pe celălalt să se deschidă, să dăruiască la rândul lui. În iubire, trebuie să daruim ce nu avem, când nu mai avem. Și atunci, ca în Evanghelie, nimicul se transformă, și pâinea și peștii ajung tuturor.” (Pr. Pantelimon, de la manastirea Oasa)

„Fericita este femeia de pe ai carei ochi cade amagirea de sine si care-l cunoaste pe barbat asa precum acesta se cunoaste pe sine, femeia care respinge dorinta si se umple de compasiune. Si ea pastreaza viata intru sine cu teama si demnitate de parca ea ar pastra cerul inlauntrul ei…” (Sf. Ioan Gura de Aur).

„Este o mare durere să iubești și o mare nenorocire să scapi de această durere.” ( 11830672_860871810647964_280378467_nIon Luca Caragiale)

„Dragostea adevărată e credința oarbă, umilința fără preget, supunere desavarșită, încredere și dăruire împotriva ta însuți, împotriva lumii întregi. Dragostea înseamnă să îți dai inima și sufletul întreg celui care ți le va zdrobi.” (Charles Dickens, Marile sperante)

„În aritmetica iubirii, unu plus unu fac totul, pe când doi minus unu este egal cu zero.” (Mignon McLaughin)

„Cei îndrăgostiți poartă cu ei, oriunde s-ar duce, chipul cel dorit. E legea sufletească a celor ce iubesc, e obiceiul lor să strângă în brațe chiar numai numele celor pe care-i iubesc, să se înflăcăreze chiar numai la auzul numelui lor…” (Sf. Ioan Gura de Aur)

„Omul este – sau ar trebui sa fie! – jumătate dragoste și jumătate luptă, jertfă pentru a păstra dragostea intactă, neatinsă de rău. Numai iubindu-l pe celălalt îl poți cunoaște. Că nimeni nu se deschide spre cel de alături dacă nu simte că e iubit.”(Pr. Iustin Parvu)

Ai nevoie de un celălalt care să îți dea măsura. În relație de doi, omul evoluează continuu. Și nu mai are cum să se sature de celălalt, să se plictisească, să ajungă la rutina… Pentru că fiecare îl face pe celălalt să evolueze. Fiecare se desface ca un boboc, apoi ca o floare, și această înflorire a lui este infinită.” (Pr. Pantelimon, de la mănăstirea Oasa

Dragostea-te-face-sa-plutesti  „Iubirea adevărată afirmă libertatea celuilalt. Nu încearcă să-l stăpânească. Aici se greșește cel  mai mult în relații, când unul încearcă să-l transforme pe celălalt, să-l ajusteze după gustul    propriu. Când iubești, trebuie să ieși din tine în sensul de a încercă să-l trăiești pe celălalt, să-l  înțelegi pe celălalt, să vezi lumea prin ochii lui.”

”Tupeul, îndrăzneala distrug misterul celuilalt. Exercițiul acesta al ieșirii din noi înșine uneori   e dureros, înseamnă să părăsești o poziție sigură, să ieși din confortul felului tău de a fi, adoptând felul celuilalt de a fi. Dar numai așa te poți lărgi, te poți îmbogăți și poți transforma iubirea în cale de cunoaștere. Dacă rămâi în tine însuți, ești foarte sărac.” (Pr. Pantelimon)

„Cea mai frumoasă declarație de dragoste pe care un mire o poate face miresei și mireasa mirelui său este: Tu n-ai să mori niciodată. A-i spune cuiva Te iubesc înseamnă să îi spui Tu nu ai să mori niciodată.” (Gabriel Garcia Marquez)

„Cu siguranță că dacă aș pune aripi celui mai frumos gând de azi el nu ar prididi sa-și caute un cuib… și ce bine că ai luat cheile casei când ai plecat; așa că dacă mă culc și adorm cel mai frumos gând de azi se face vis și mă poate trezi la realitate” (Ionatan Pirosca)

“ Iubirea este o stare în care fericirea altei persoane este esențială pentru a ta.” (Robert Heinstein) poze dragoste (6)

“Știi că ești îndrăgostit atunci când nu mai poți dormi  pentru că realitatea, este, în sfîrșit, mai frumoasă decât visul.” (Theodor Seuse)

” Două lucruri sunt imposibile: a vorbi cu ochii pe Dumnezeu și a povesti dragostea.”(Adrian Păunescu)

” Există o singră măsură în iubire: aceea de a iubi fără măsură.” (Sf. Bernard de Clairvaux)

”Dragostea e speranță, și fără speranță lumea nu ar exista.”( Octavian Paler)

”Dăruiește-i persoanei pe care o iubești: aripi pentru a zbura, rădăcini pentru a se înoarce și motive pentru a rămâne.”(Dalai Lama)  citate-despre-dragoste-dragostea-nu-este-oarba

 

Related Posts