0-611-11-873 info@fotopanou.md

Pentru miri

sfaturi-miri-660x260

 Despre costum

Nu este tocmai cel mai potrivit lucru să porți la nuntă un costum purtat la un alt eveniment, sau un costum vechi, pe care l-ai cumpărat în ideea de a-l purta la nuntă peste câțiva ani buni. Este mai ieftină varianta purtării unui costum de anul trecut, dar trebuie să te gândesti la faptul că propria nuntă este un eveniment unic în viață și trebuie să arăți cât mai bine posibil. Cu siguranță nunta ta merită o ținută special creată și deosebită pentru acest eveniment. Nu toți oamenii știu că ținutele pentru miri sunt diferite față de costumele clasice pe care le poartă la evenimente mai puțin însemnate sau chiar la nunți dacă sunt în calitate de invitați. smoking-negru-tata-si-fiul_300_0

Costumele special făcute pentru miri sunt croite diferit față de cele obișnuite, pentru acest aspect se poate da exemplul reverelor. Sacourile sunt adesea produse din materiale de calitate, acestea fiind prinse cu nasturi speciali, la fel ca și cămășile pentru miri. Așadar, trebuie sa înclini spre un costum cât mai frumos, la fel de deosebit ca și evenimentul organizat. Dacă nu ai suficienți bani pentru a-ți cumpăra un costum de mire deosebit, cu siguranță vei avea bani pentru a închiria unul. Pot spune că în ziua căsătoriei, stilul face diferența.

Cămașa

Indiferent de perioada anului în care are loc nunta, niciodată nu trebuie îmbrăcată o camașa cu mânecă scurtă deoarece un asemenea articol vestimentar poate să știrbească eleganța și solemnitatea evenimentului în sine. La nuntă este bine să porți o cămașă cât mai elegantă, de o singură culoare, fără buzunare pe piept, fără model sau carouri și alte accesorii. De asemenea, trebuie evitate și cămșiile cu modele imprimate sau alte desene care înseamnă un “-” pentru întreaga ținută.

Șosetele

Acestea reprezintă un alt detaliu important pentru ținuta unui mire, dar și pentru ținuta unui invitat la un eveniment de dimensiunile unei nunți. Pot spune că nunta nu este momentul potrivit pentru a purta șosete colorate strident sau alte tipuri de șosete în afară de cele destinate purtării la pantof elegant. Șosetele purtate de mire se asortează la costum, niciodată la pantof, așa că trebuie să alegi întotdeauna șosete de culori închise (negru, bleumarin), pentru un costum de culoare închisă, iar pentru un costum de culoare deschisă se pot purta șosete  gri, bej sau maron.

Accesoriile  image2-papioane-vssxdyfguvn jlkm;

Accesoriile pot fi purtate numai dacă acestea se asortează pe deplin la ținuta mirelui. Întotdeauna floarea din piept sau batista (dacă acestea există), se vor purta de miri pe partea stângă a sacoului. Butonii și nasturii cămășilor ilor trebuie asortați la întregul outfit, iar bijuteriile trebuie să lipsească, mirele având pe deget doar verigheta. Când vine vorba de accesorii, ne gândim și la ceasuri… ceasul de mâna trebuie să fie unul elegant, nicidecum sport, asortat căt mai bine la alte articole vestimentare. Ceasul poate să lipsească dacă nu este neaparată nevoie de el. De obicei, simplitatea înseamnă eleganță și bun gust.

Pantofii pantofi-mire

Aceștia trebuie să fie de bun gust, cât mai simpli, fără imprimeuri sau de culori extravagante. Pantofii trebuie să fie dintr-un material foarte bun, de calitate, noi și cât se poate de curați. De ce noi; pentru că o pereche de pantofi zgârîiați strică tot aspectul. Uneori este recomandat ca pantofii să fie cumpărați  cu câteva săptămâni înainte de ziua nunții, pentru a putea fi probați și făcuți în așa fel încât să nu strângă piciorul mirelui sau să îi creeze neplăceri atunci când îi va purta.

Cum să alegi pantofii de mire

Se știe că pantofii mirelui sunt mai expuși vederii decât pantofii miresei, așa că alegerea acestora cere o atenție sporită din partea ta. Pentru a fi sigur că alegi pantofii cei potriviți, sfaturile de mai jos îți sunt de un mare folos.

Ca să fii mulțumit de alegerea pantofilor pentru nuntă, trebuie să ții cont de mai multe aspecte: cel mai important dintre ele fiind stilul acestora, urmat de modul ce confectionare. Pentru a alege în mod inspirat pantofii de mire, detaliile care trebuie luate în  considerare sunt  următoarele:

Design-ul pantofilor de mire

Pe întreaga piață de profil există o multitudine de stiluri de pantofi, aceștia fiind potriviți pentru nenumărate ocazii care mai de care mai selecte. O alegere bună sunt pantofii Oxford, Loafer sau Brogue. Stilul Oxford este recunoscut ușor, acești pantofi fiind confecționați dintr-o piele cu mult mai rigidă față de concurență, din alcatuirea cărora nu lipsesc șireturile.

Stilul Oxford clasic  fjs46381_negru oferă un spațiu redus și mult mai îngust în care se strâng șireturile. Recent au apărut și modele de pantofi al căror spațiu de strângere a șiretului este mai larg decât cei clasici, dar aceștia nu reușesc să inspire la fel de multă eleganță așa cum o fac pantofii din primul caz.

Un alt detaliu îl reprezintă cusăturile în formă de semicerc, acestea oferind un plus de eleganță pantofului.

Modelul Loafer se caracterizează în special prin lipsa șireturilor, astfel încât oricine ar zice că acest stil nu este foarte elegant. Ueori se poate ca pantofii din acest stil să nu capteze foarte multa atenție dacă sunt făcuți dintr-un material de calitate și sunt clasici, aici existând o oportunitate pentru ca costumul de mire să iasă în evidență. lopez-black-calf-copy-582x233

Față de modelul Oxford, modelul Brogue insistă foarte mult pe ornamente, dar modul de prindere al șireturilor este la fel ca cel utilizat în stilul Oxford, numai că pantoful este decorat cu un set de găuri perforate atât pe fața pantofului, cât și pe spatele lui.  Niciodată aceste ornamente nu trebuie să fie prezente în mod excesiv deoarece  ele pot “fura” din eleganța pantofului.

Materialul din care sunt fabricați pantofii de mire

Cu siguranță cea mai bună opțiune o constituie pantofii din piele, dar se poate opta și pentru pantofii de mire lăcuiți, dar asta numai în cazul în care se asortează foarte bine cu restul ținutei.

 

Sursa:  http://www.burlesque-events.ro/sfaturi-pentru-miri/

 

 

 

Related Posts