0-611-11-873 info@fotopanou.md

„Ce urăsc eu la nunți”

          Nunțile moldovenilor pot fi catalogate drept adevărate capodopere cinematografice. 🙂
Ion Pleș Alexandru explicăă explică în cele ce urmează greșelile care nu ar trebui comise pentru a da o notă de originalitate evenimentului tău:!
10455646_10206875799793070_8383459874621060975_n
      „Dacă vreți o nuntă frumoasă, uitați de toate obiceiurile astea prostești.” (Ion Pleș Alexandru)

Care-i sensul să închiriezi limuzina ca să te lauzi la tot Chișinăul că te căsătorești? În plus, în limuzină e dificil să faci fotografii, înțelegeți asta odată, nu e loc și e foarte incomod.

Ședința foto în o mulțime de locuri. La „JăDă” (Gara Feroviară), ș-apoi la aeroport, ș-apoi la Hotel, care-i ideea? Dacă aveți mai multe fotografii, asta nu înseamnă ca e mai bine. Apoi, dacă e cald, mirele și mireasa transpiră și ajung la sală „nikakie” (obosiți). Fondul de ten a doua oară nu se mai lipește.

Să târâi tot neamul la ședința foto. Oricum facem cu ei vreo două fotografii și gata, pentru ce să vină? Există sală. Că apare Grișa la „fotosesie” (sesiune foto) în parc și că apare la sală asta nu înseamnă că el vă iubește mai mult.

Nu înțeleg de ce se insistă să se fotografieze fiecare dans? De parcă când te vei uita la fotografie vei înțelege că atunci a cântat „Belîe rozî” sau „99 de cumătri”.

Foto cum pun bani invitații. Asta e cel mai prostesc. Chiar e atât de interesant să-i vedeți pe toți cu microfonul la gură și cu gura căscată? Sau asta e ca să fiți siguri că ghea’ Vasea sau moș Ion a pus „rubla în vazonul de hrustali” (banii în vasul de cristal) pe care îl ține nașu’?

Idei de ședință foto. Bre, e nunta voastră, gândiți-vă voi ce doriți, ce vă va reprezinta în acea zi. Dacă întrebați de fotograf, e ok să vină cu sugestii, lucrul lui e să vină să fotografieze. Și așa are multe pe cap și fiți sigur că cele mai banale răspunsuri o să fie Parcul Dendrariu și Parcul Valea Morilor, așa că puneți mintea în mișcare și gândiți-vă singuri la idei. Ceva deosebit.

Fotografii cu fiecare când pleacă acasă. Care-i ideea? Oricum toți sunt beți și la toți le este indiferent, doar mai repede să o șteargă acasă de ciudă că au pus pe masă 100 de euro, dar au mâncat de 300 de lei numai.

Mireasa cu rochie cât mai înfoiată. Crezi că, dacă ai rochie mai mare, atunci mai multă lume îți va atrage atenția? Aduceți-vă aminte, cum la jumătate de zi deja rochia cădea de pe voi de la greutatea ei și voi trebuia să alergați cu ea pentru clipul video și pentru fotografii, ș-apoi se umple de buruieni și de gândaci și vă chinuiți să-i scoateți o oră. Dar dacă sărmanul mire a călcat rochia întâmplător, păi gata, e sfârșit cu nunta și cu dispoziția miresei, pentru că ea doar a dat 5.000 de lei pe rochia, care după nuntă va sta în „stencă” (dulap) și o vor mânca moliile.

„Pricioscă” de 700 lei care după trei ore cade și apoi suntem rugați să fotografiem „priciosca” (coafura) ca să-i dăm lui Mașa să o pună pe Facebook pentru reclamă.

Foto la îmbrăcatul mirelui și al miresei sau asta e dovadă pentru ambii că s-au pornit de acasă și nu din altă parte? Sau nu ați văzut cum se încalță mirele în pantofi sau cum mireasa își pune cerceii? Sau fotografii cu sacoul mirelui pe umerar aninat de ușa de la „stencă” (dulap)? Sau rochia miresei aninată de „liustră” (candelabru)?

Fotografii în mijlocul altarului după cununie. Odată și pentru totdeauna, în biserică nu e loc pentru sesiune foto, acolo e exclus de făcut fotografii, e păcat. Care-i ideea să te fotografiezi cu Anjăla, apoi cu Jănea sau Tanea pe fonul icoanelor? Luăm păcatul asupra noastră. Apoi, cel mai rău e că în biserică nu e de ajuns, dar încă și afară, în fața bisericii, cu toți care au asistat la cununie.
„ Mai multe fotografii nu înseamnă mai bune.”

11050694_10207161079324880_981683836150563108_n

 

 

Sursa: diez.md

Related Posts